MyCarClub
20 Μάιος 2012 14:15:59 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα:

Αρχική Γκαραζ   Φόρουμ   Βοήθεια Gallery Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1] 2   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ABS και αλλα ''βοηθηματα οδηγησης''  (Αναγνώστηκε 853 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
kizaf
Authorized Member
Super_PiG
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

///M

« στις: 07 Μάρτιος 2009 02:47:50 »

Επειδη εχω αυπνιες και επειδη δημιουργηθηκε ενα θεμα,ποια ειναι η γνωμη σας για ABS,ESP,EBD,CU a lot,free to go και αλλα παρομοια συστηματα που σκοπο εχουν να κανουν την οδηγηση μας ασφαλεστερη?

Ειναι τελικα χρησιμα η οχι?
Μηπως αντι να μας ''βοηθουν'',καθιστουν την οδηγηση πιο επικινδυνη?
Αναμενω τεκμηριομενες αποψεις.  Grin
Αναφορά στον συντονιστή   Καταγράφηκε
dimitris89
Authorized Member
Super_PiG
*

« Απάντηση #1 στις: 07 Μάρτιος 2009 02:59:11 »

Πραγματικα το esp ΣΩΖΕΙ.Ειναι κατι σαν συγχοροχαρτι,σε γλυτωνει εκει που το εχεις παρατραβηξει.
Αντισπιν κτλ τα θεωρω τελειως χαζα.
Το abs σε βοηθαει γιατι ενω εισαι φρεναρισμενος μπορεις να στριψεις.Το κακο ομως ειναι μεσα στην πολη που γλυστραει και γενικα οπου εχει λακουβες γιατι πιανει χωρις λογο και το αμαξι καθυστερει πολυ να σταματησει.
Προσωπικα αν επερνα καινουριο αμαξι esp θα εβαζα.Ειναι ομως σε καποια που δεν απενεργοποιητε τελειως και ειναι μ@λ@κ1α.
Για χρηση πιστας ενοειται πως ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα βοηθηματα πρεπει να φευγουν.

Nikos_gl
Authorized Member
new_PiG
*

« Απάντηση #2 στις: 07 Μάρτιος 2009 03:42:59 »

Απο προσωπικη εμπειρια παιδια, ειχα ενα αυτοκινητο χωρις abs και γενικα χωρις καμια ηλεκτρικη υποβοηθιση στο δρομο... και τωρα εχω ενα αυτοκινητο, που εχει καποια απο αυτα, abs,esp,asr(αντισπιν),ebd και ξερω γω.. και η γνωμη μου ειναι αφου τα εχω οδηγισει και εχω βρεθει σε δυσκολη θεση... οτι στα δυσκολα σε βοηθανε απο πολυ εως παρα πολυ!! dimitris89 οντως το αντισπιν ειναι λιγο χαζομαρα για καθημερινη βαση... αλλα σε μια δυσκολη κατασταση στα χιονια με βοηθησε πολυ... επισης συμφωνω πως ειναι σπαστικο να μην απενεργοποιειται εντελως το esp... οπως στην δικη μου περιπτωση  BangHead!!
selia sport
Authorized Member
new_PiG
*

« Απάντηση #3 στις: 07 Μάρτιος 2009 04:00:55 »

οντος αν δεν ειχα abs ουτε το παιδι με το c3δεν θα με φιλουσε τον προφυλακτηρα!!κατα ταλλα ειναι πολυ καλο σε φρεναρισμα πανικου οπως πχ στον περιφεριακο

selia sport
IliasCoupe
Authorized Member
Super_PiG
*

Όχημα: 2009 Peugeot 207 RC

207 RC

« Απάντηση #4 στις: 07 Μάρτιος 2009 05:01:50 »

Αλήθεια, ποτε δε χρειαστηκε το abs οσο οδηγαω το Coupe. Ουτε χθες το βραδυ γιατι φροντισα να φρεναρω ετσι ωστε να μην κανω "φρεναρισμα πανικου" ωστε να δημιουργησω συγχυση στους απο πισω. Να σημειωσω οτι απο ηλεκτρονικα βοηθηματα το Coupe εχει μονο abs.
Επισης με το Peugeot δε χρειαστηκε ποτε να χρησημοποιησω τα ηλεκτρονικα βοηθηματα. Ο λογος ειναι οτι ο ρολος του Peugeot ειναι, οτι το αυτοκινητο ειναι αυτοκινητο βολτας και οχι καθημερινο, οποτε οι επειριες ειναι λιγες σχετικα, οπως και η εμπιστοσυνη που του εχω.

octavia400
Moderator
Super_PiG
**

Όχημα: 2007 Skoda Octavia

Stage I ;-)

« Απάντηση #5 στις: 07 Μάρτιος 2009 09:34:41 »

Παιδια μη λεμε χαζα τα ηλεκτρονικα σωζουν και συγχωρουν, ειδικα το esp.Οποτε πιεσα το αμαξι σε στροφη ,εκει που δεν επρεπε, με επανεφερε στα ισια αμεσως.Και ενα απλο παραδειγμα.Μια φορα ξεχαστηκα και τραβηξα χειροφρενο με ενεργοποιημενο το esp.Το αμαξι στην κυριολεξια ΚΟΚΑΛΟΣΕ!Δεν κουνηθηκε καθολου...Ακομα ποναει ο σβερκος μου απο το τρανταγμα.Τωρα το antispin προσωπικα εμενα μου ειναι αχρηστο καθως μου κοβει παρα   πολυ την πιεση και μου κρεμαει το αμαξι.Το abs ειναι απαραιτητο σε καταστασεις που χανεις τον ελεγχο, πχ σε ενα αναγκαστικο φρεναρισμα μεσα σε στροφη.Απο κει και περα εγω προσωπικα οποτε φρεναρω με δυναμη παντα μα παντα παιζω το πενταλ και ποτε δεν το παταω τσαρουχι που λεμε.Ακομη πολυ σημαστικο στο φρεναρισμα ειναι να αναβαθμιζουμε τα φρενα μας ,εμεις που φτιαχνουμε τα μοτερ μας και δινουμε αλογα.
Εχω ακουσει διαφορες αντιληψεις του στυλ."Ελα μωρε και τωρα που το φτιαξα,παλι με 150 θα πηγαινω απλα θα τα πιανει πιο γρηγορα."Πολυ μεγαλο λαθος.Αναβαθμιση στο μοτερ=αναβαθμιση φρενων=αναβαθμιση αναρτησης.Και δεν μιλαω  για +10-15 αλογα.

NIKOS.OPC
Authorized Member
junior_PiG
*

« Απάντηση #6 στις: 07 Μάρτιος 2009 09:43:03 »

Πιστευω οτι βοηθανε πολυ και ειδικα αυτους που δεν το εχουν και πολυ και εχουν σωσει πραγματικα ζωες ομως για εμενα πρεπει να υπαρχει η δυνατοτητα απενεργοποιησης.Η γνωμη μου ειναι οτι το συμαντηκοτερο ειναι το abs προσωπικα με εχει σωσει 2 φορες η δυνατοτητα να κατευθυνεις το αμαξι με φρενο ειναι οτι καλυτερο.Σκευτομαι ομως γιατι το βλεπω καθε μερα σε γνωστους μου οτι σε αυτοκινητα που σε αφηνει να παιξεις πολυ το esp το εχουν παντα on ομως αυτο δεν μου αρεσει γιατι ετσι πιο ειναι το νοημα?εσυ τι κανεις?θα ξεχασεις να οδηγας στο τελος και οταν εχεις προβλημα με το esp η εισαι σε αμαξι που δεν εχει στο δυσκολα μπορει να κανεις μ@λ@κια(το εχω δει και αυτο).Ειναι και ο λογος που το εχω on μονο σε μεγαλους δρομους(περιφερειακο..)και στο κατω κατω σε ενα δυνατο αμαξι με αυτο on μεσα στην πολη ταλαιπωρεις και τα τακακια.
turbanthropas
Authorized Member
Super_PiG
*

Όχημα: 1979 Volvo 244

Team: just me...

« Απάντηση #7 στις: 07 Μάρτιος 2009 11:07:37 »

To μόνο που θέλω και δεν έχω στο αυτοκίνητό μου...αλλά θα γίνει και αυτό.
Σε σώζει σε δύσκολες συνθήκες-ειδικά τα συστήματα μετά 2002-2003 είναι Proskynw
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ακόμα και supercars φέρουν ABS.

Volvo 244 turbo '79-Το πρώτο και μοναδικό Volvo 244 με άγραφο εγκέφαλο megasquirt στην Ελλάδα-tuned&programmed by Turbanthropas
golfakias1983
Authorized Member
Super_PiG
*

FV Golf Mk4 5V

« Απάντηση #8 στις: 07 Μάρτιος 2009 11:14:52 »

ABS ναι, ESP = γυναικειο βοηθημα, η οδηγεις η παιζεις LFS ... η οδηγηση χωρις esp ειναι απλα απολαυση, αν δε κανεις διορθωσεις και να μπαινεις με τα 4 οταν θες , δε λεει ... πιο πολυ μ αρεσει που ρυθμιζεις την αναρτηση σε comfort normal η sport !

Υ.Γ. περισσοτερες φορες πηγα να τρακαρω με το ABS παρα μ εχει σωσει, μ εχει βοηθησει ομως!

Υ.Γ. esp ? I dont know this word , 20VT rulez Grin

kilias
Authorized Member
Super_PiG
*

Όχημα: 2005 Seat Ibiza

« Απάντηση #9 στις: 07 Μάρτιος 2009 13:27:22 »

ABS ναι, ESP = γυναικειο βοηθημα, η οδηγεις η παιζεις LFS ... η οδηγηση χωρις esp ειναι απλα απολαυση, αν δε κανεις διορθωσεις και να μπαινεις με τα 4 οταν θες , δε λεει ... πιο πολυ μ αρεσει που ρυθμιζεις την αναρτηση σε comfort normal η sport !

Υ.Γ. περισσοτερες φορες πηγα να τρακαρω με το ABS παρα μ εχει σωσει, μ εχει βοηθησει ομως!

Υ.Γ. esp ? I dont know this word , 20VT rulez Grin

Αν σε βάλω μέσα στο ibiza και του ρίξω καμιά τιμονιά με 150 τότε θα καταλάβεις τι κάνει το esp και εάν βοηθάει....

velocity addicted
Nikos_gl
Authorized Member
new_PiG
*

« Απάντηση #10 στις: 07 Μάρτιος 2009 13:39:34 »

golfakias1983 τι να σου πω η δικη μου γνωμη ειναι πως καλο ειναι να υπαρχει το esp και να απενεργοποιειται γιατι στα δυσκολα εχει αποδειχθει σωτηριο σε πολλους εδω, και σε μενα !! τωρα ετσι οπως παρουσιαζεις το θεμα εσυ η οδηγηση για σενα ειναι παιχνιδι για να μπαινεις με τα 4 συνεχεια... αλλα οταν προκειται να παιζεις κορωνα γραμματα τη ζωη σου καλυτερα να υπαρχουν τα "γυναικεια" βοηθηματα γιατι 1 στα τοσα μπορει να σε σωσουν!! και μετα πανε στην πιστα και βγαλε ολα τα γουστα σου με ασφαλεια... μπες και με τα 4 και στις 2 ροδες!
kaulotseris®
Authorized Member
PiG
*

Όχημα: 2006 Ford Fiesta S

« Απάντηση #11 στις: 07 Μάρτιος 2009 13:47:21 »

abs rulez...με εχει σωσει πραγματικα την τελευταια στιγμη οταν πατωντας αποτομα φρενο-τσαρουχωμα πενταλ- εστριψα και τιμονι μη πιστευοντας οτι θα αλλαζα πορεια και δεν καβαλησα μπροστινο τουτου μια φορα και πασαλακια του δημου θεσαλονικης μια αλλη οταν το αμαξι αντι να πεταξει κωλο και να με υπακουσει σε υποχρεωτικη κυκλικη πορεια Tongue αρκεστηκε στις μουτρακλες του και εφευγα απειλητικα πανω τους  Confused Confused EvilOne EvilOne EvilOne
τωρα για αντισπιν και εσπ και τετοια δεν ξερω δεν εχω προσωπικη εμπειρια γιατι το τουτου μου δεν ειναι εξοπλισμενο με τετοια συστηματα...απο τν πρωτο μηνα εμαθα απ0ο πρωτο χερι εν ελλειψει τετοιων ηλεκτρονικων βοηθηματων τι θα πει ''πεταω κωλο αφηνωντας γκαζι μεσα στην στροφη'',''διπλωνω το αμαξι'',''διορθονω'',''φλικαρισμα'',''αναποδο τιμονι'' οπως επισης εξοικειωθηκα και με ορους του στυλ ''εφτασε το σκατο στην καλτσα'',''ειδα τις μπαρες ναρχονται καταπανω μου'' κλπ κλπ.. PouNaKSerw Bomb EvilOne EvilOne EvilOne Tongue Tongue

-Tazmanian-
Authorized Member
Super_PiG
*

« Απάντηση #12 στις: 07 Μάρτιος 2009 13:58:07 »

Παιδια οντως τα ηλεκτρονικα βοηθηματα βοηθανε πολυ σε δυσκολες ωρες.Οπως ειπαν αρκετοι με το abs μπορεις να κατευθυνεις το αμαξι ενω παραλληλα φρεναρεις.Το antispin απο την αλλη ειναι μια μ@λ@κι@ και μιση και δεν εχει ουδεμια σχεση με το esp...Βεβαια οι περισσοτεροι που ασχολουνται με motorsport αναφερουν οτι το esp σε κανει πολλες φορες "χειροτερο" οδηγο γιατι δεν "νιωθεις" να σπασεις τα χερια σου και να φερεις αναποδο για να ερθεις σε ευθεια!

Υ.Γ. Ας πουν καλυτερα οι οδηγοι των 106 που γνωριζουν τι εστι η ελλειψη των ανωτερω βοηθηματων!!!

Skyline_IS
Authorized Member
Super_PiG
*

Όχημα: 1985 Ford Sierra

Hell march

« Απάντηση #13 στις: 07 Μάρτιος 2009 14:41:57 »

το δικο που δεν εχει τπτ ηλεκτρονικο πανω??
 EvilOne EvilOne

///Motorsport
turbanthropas
Authorized Member
Super_PiG
*

Όχημα: 1979 Volvo 244

Team: just me...

« Απάντηση #14 στις: 07 Μάρτιος 2009 15:11:52 »

το δικο που δεν εχει τπτ ηλεκτρονικο πανω??
 EvilOne EvilOne
Eσύ συμπάσχεις/συναπολαμβάνεις(επιλέγεις εσύ) μαζί μου Grin

Volvo 244 turbo '79-Το πρώτο και μοναδικό Volvo 244 με άγραφο εγκέφαλο megasquirt στην Ελλάδα-tuned&programmed by Turbanthropas
Σελίδες: [1] 2   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: