kizaf
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
///M
|
 |
« στις: 07 Μάρτιος 2009 02:47:50 » |
|
Επειδη εχω αυπνιες και επειδη δημιουργηθηκε ενα θεμα,ποια ειναι η γνωμη σας για ABS,ESP,EBD,CU a lot,free to go και αλλα παρομοια συστηματα που σκοπο εχουν να κανουν την οδηγηση μας ασφαλεστερη? Ειναι τελικα χρησιμα η οχι? Μηπως αντι να μας ''βοηθουν'',καθιστουν την οδηγηση πιο επικινδυνη? Αναμενω τεκμηριομενες αποψεις. 
|
|
|
|
|
dimitris89
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
Πραγματικα το esp ΣΩΖΕΙ.Ειναι κατι σαν συγχοροχαρτι,σε γλυτωνει εκει που το εχεις παρατραβηξει. Αντισπιν κτλ τα θεωρω τελειως χαζα. Το abs σε βοηθαει γιατι ενω εισαι φρεναρισμενος μπορεις να στριψεις.Το κακο ομως ειναι μεσα στην πολη που γλυστραει και γενικα οπου εχει λακουβες γιατι πιανει χωρις λογο και το αμαξι καθυστερει πολυ να σταματησει. Προσωπικα αν επερνα καινουριο αμαξι esp θα εβαζα.Ειναι ομως σε καποια που δεν απενεργοποιητε τελειως και ειναι μ@λ@κ1α. Για χρηση πιστας ενοειται πως ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα βοηθηματα πρεπει να φευγουν.
|
|
|
|
Nikos_gl
Authorized Member
new_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
Απο προσωπικη εμπειρια παιδια, ειχα ενα αυτοκινητο χωρις abs και γενικα χωρις καμια ηλεκτρικη υποβοηθιση στο δρομο... και τωρα εχω ενα αυτοκινητο, που εχει καποια απο αυτα, abs,esp,asr(αντισπιν),ebd και ξερω γω.. και η γνωμη μου ειναι αφου τα εχω οδηγισει και εχω βρεθει σε δυσκολη θεση... οτι στα δυσκολα σε βοηθανε απο πολυ εως παρα πολυ!! dimitris89 οντως το αντισπιν ειναι λιγο χαζομαρα για καθημερινη βαση... αλλα σε μια δυσκολη κατασταση στα χιονια με βοηθησε πολυ... επισης συμφωνω πως ειναι σπαστικο να μην απενεργοποιειται εντελως το esp... οπως στην δικη μου περιπτωση  !!
|
|
|
|
|
selia sport
Authorized Member
new_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
οντος αν δεν ειχα abs ουτε το παιδι με το c3δεν θα με φιλουσε τον προφυλακτηρα!!κατα ταλλα ειναι πολυ καλο σε φρεναρισμα πανικου οπως πχ στον περιφεριακο
|
selia sport
|
|
|
IliasCoupe
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 2009 Peugeot 207 RC
207 RC
|
Αλήθεια, ποτε δε χρειαστηκε το abs οσο οδηγαω το Coupe. Ουτε χθες το βραδυ γιατι φροντισα να φρεναρω ετσι ωστε να μην κανω "φρεναρισμα πανικου" ωστε να δημιουργησω συγχυση στους απο πισω. Να σημειωσω οτι απο ηλεκτρονικα βοηθηματα το Coupe εχει μονο abs. Επισης με το Peugeot δε χρειαστηκε ποτε να χρησημοποιησω τα ηλεκτρονικα βοηθηματα. Ο λογος ειναι οτι ο ρολος του Peugeot ειναι, οτι το αυτοκινητο ειναι αυτοκινητο βολτας και οχι καθημερινο, οποτε οι επειριες ειναι λιγες σχετικα, οπως και η εμπιστοσυνη που του εχω.
|
|
|
|
octavia400
Moderator
Super_PiG

Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 2007 Skoda Octavia
Stage I ;-)
|
Παιδια μη λεμε χαζα τα ηλεκτρονικα σωζουν και συγχωρουν, ειδικα το esp.Οποτε πιεσα το αμαξι σε στροφη ,εκει που δεν επρεπε, με επανεφερε στα ισια αμεσως.Και ενα απλο παραδειγμα.Μια φορα ξεχαστηκα και τραβηξα χειροφρενο με ενεργοποιημενο το esp.Το αμαξι στην κυριολεξια ΚΟΚΑΛΟΣΕ!Δεν κουνηθηκε καθολου...Ακομα ποναει ο σβερκος μου απο το τρανταγμα.Τωρα το antispin προσωπικα εμενα μου ειναι αχρηστο καθως μου κοβει παρα πολυ την πιεση και μου κρεμαει το αμαξι.Το abs ειναι απαραιτητο σε καταστασεις που χανεις τον ελεγχο, πχ σε ενα αναγκαστικο φρεναρισμα μεσα σε στροφη.Απο κει και περα εγω προσωπικα οποτε φρεναρω με δυναμη παντα μα παντα παιζω το πενταλ και ποτε δεν το παταω τσαρουχι που λεμε.Ακομη πολυ σημαστικο στο φρεναρισμα ειναι να αναβαθμιζουμε τα φρενα μας ,εμεις που φτιαχνουμε τα μοτερ μας και δινουμε αλογα. Εχω ακουσει διαφορες αντιληψεις του στυλ."Ελα μωρε και τωρα που το φτιαξα,παλι με 150 θα πηγαινω απλα θα τα πιανει πιο γρηγορα."Πολυ μεγαλο λαθος.Αναβαθμιση στο μοτερ=αναβαθμιση φρενων=αναβαθμιση αναρτησης.Και δεν μιλαω για +10-15 αλογα.
|
|
|
|
NIKOS.OPC
Authorized Member
junior_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
Πιστευω οτι βοηθανε πολυ και ειδικα αυτους που δεν το εχουν και πολυ και εχουν σωσει πραγματικα ζωες ομως για εμενα πρεπει να υπαρχει η δυνατοτητα απενεργοποιησης.Η γνωμη μου ειναι οτι το συμαντηκοτερο ειναι το abs προσωπικα με εχει σωσει 2 φορες η δυνατοτητα να κατευθυνεις το αμαξι με φρενο ειναι οτι καλυτερο.Σκευτομαι ομως γιατι το βλεπω καθε μερα σε γνωστους μου οτι σε αυτοκινητα που σε αφηνει να παιξεις πολυ το esp το εχουν παντα on ομως αυτο δεν μου αρεσει γιατι ετσι πιο ειναι το νοημα?εσυ τι κανεις?θα ξεχασεις να οδηγας στο τελος και οταν εχεις προβλημα με το esp η εισαι σε αμαξι που δεν εχει στο δυσκολα μπορει να κανεις μ@λ@κια(το εχω δει και αυτο).Ειναι και ο λογος που το εχω on μονο σε μεγαλους δρομους(περιφερειακο..)και στο κατω κατω σε ενα δυνατο αμαξι με αυτο on μεσα στην πολη ταλαιπωρεις και τα τακακια.
|
|
|
|
|
turbanthropas
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 1979 Volvo 244
Team: just me...
|
To μόνο που θέλω και δεν έχω στο αυτοκίνητό μου...αλλά θα γίνει και αυτό. Σε σώζει σε δύσκολες συνθήκες-ειδικά τα συστήματα μετά 2002-2003 είναι  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ακόμα και supercars φέρουν ABS.
|
 Volvo 244 turbo '79-Το πρώτο και μοναδικό Volvo 244 με άγραφο εγκέφαλο megasquirt στην Ελλάδα-tuned&programmed by Turbanthropas
|
|
|
golfakias1983
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
FV Golf Mk4 5V
|
ABS ναι, ESP = γυναικειο βοηθημα, η οδηγεις η παιζεις LFS ... η οδηγηση χωρις esp ειναι απλα απολαυση, αν δε κανεις διορθωσεις και να μπαινεις με τα 4 οταν θες , δε λεει ... πιο πολυ μ αρεσει που ρυθμιζεις την αναρτηση σε comfort normal η sport ! Υ.Γ. περισσοτερες φορες πηγα να τρακαρω με το ABS παρα μ εχει σωσει, μ εχει βοηθησει ομως! Υ.Γ. esp ? I dont know this word , 20VT rulez 
|
|
|
|
kilias
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 2005 Seat Ibiza
|
ABS ναι, ESP = γυναικειο βοηθημα, η οδηγεις η παιζεις LFS ... η οδηγηση χωρις esp ειναι απλα απολαυση, αν δε κανεις διορθωσεις και να μπαινεις με τα 4 οταν θες , δε λεει ... πιο πολυ μ αρεσει που ρυθμιζεις την αναρτηση σε comfort normal η sport ! Υ.Γ. περισσοτερες φορες πηγα να τρακαρω με το ABS παρα μ εχει σωσει, μ εχει βοηθησει ομως! Υ.Γ. esp ? I dont know this word , 20VT rulez  Αν σε βάλω μέσα στο ibiza και του ρίξω καμιά τιμονιά με 150 τότε θα καταλάβεις τι κάνει το esp και εάν βοηθάει....
|
velocity addicted
|
|
|
Nikos_gl
Authorized Member
new_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
golfakias1983 τι να σου πω η δικη μου γνωμη ειναι πως καλο ειναι να υπαρχει το esp και να απενεργοποιειται γιατι στα δυσκολα εχει αποδειχθει σωτηριο σε πολλους εδω, και σε μενα !! τωρα ετσι οπως παρουσιαζεις το θεμα εσυ η οδηγηση για σενα ειναι παιχνιδι για να μπαινεις με τα 4 συνεχεια... αλλα οταν προκειται να παιζεις κορωνα γραμματα τη ζωη σου καλυτερα να υπαρχουν τα "γυναικεια" βοηθηματα γιατι 1 στα τοσα μπορει να σε σωσουν!! και μετα πανε στην πιστα και βγαλε ολα τα γουστα σου με ασφαλεια... μπες και με τα 4 και στις 2 ροδες!
|
|
|
|
|
|
|
-Tazmanian-
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
Παιδια οντως τα ηλεκτρονικα βοηθηματα βοηθανε πολυ σε δυσκολες ωρες.Οπως ειπαν αρκετοι με το abs μπορεις να κατευθυνεις το αμαξι ενω παραλληλα φρεναρεις.Το antispin απο την αλλη ειναι μια μ@λ@κι@ και μιση και δεν εχει ουδεμια σχεση με το esp...Βεβαια οι περισσοτεροι που ασχολουνται με motorsport αναφερουν οτι το esp σε κανει πολλες φορες "χειροτερο" οδηγο γιατι δεν "νιωθεις" να σπασεις τα χερια σου και να φερεις αναποδο για να ερθεις σε ευθεια!
Υ.Γ. Ας πουν καλυτερα οι οδηγοι των 106 που γνωριζουν τι εστι η ελλειψη των ανωτερω βοηθηματων!!!
|
|
|
|
Skyline_IS
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 1985 Ford Sierra
Hell march
|
το δικο που δεν εχει τπτ ηλεκτρονικο πανω?? 
|
///Motorsport
|
|
|
turbanthropas
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 1979 Volvo 244
Team: just me...
|
το δικο που δεν εχει τπτ ηλεκτρονικο πανω??  Eσύ συμπάσχεις/συναπολαμβάνεις(επιλέγεις εσύ) μαζί μου 
|
 Volvo 244 turbo '79-Το πρώτο και μοναδικό Volvo 244 με άγραφο εγκέφαλο megasquirt στην Ελλάδα-tuned&programmed by Turbanthropas
|
|
|
|