kilias
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 2005 Seat Ibiza
|
 |
« στις: 27 Αύγουστος 2010 15:39:03 » |
|
Ψαχνω λαδια amsoil 5-40w (AFL) European Car Formula. Ξερει κανενας πηγη εδω να παω να τα παρω?
Στο M3 βάλε Castrol.
|
velocity addicted
|
|
|
gorilas
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
φακ τζαπαν
|
|
 όταν θα μεγαλώσεις,θα το κάνεις κι εσύ!!!!!
|
|
|
zzecool
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
Στο M3 βάλε Castrol.
AXOxaxaoxaOOOXAOxoAoXxa Castrol-γρασσο
|
I love SR20DET =)
|
|
|
zzecool
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
Οι εξτρεμ καταστασεις θελλουν Motul 300v 
|
I love SR20DET =)
|
|
|
kilias
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
Μιας που έχω κάνει και μέσω της δουλειάς κάποια σεμινάρια πάνω στα λάδια θα πω ότι τα castrol είναι από τα καλύτερα λάδια και ειδικά για τα BMW που εξελίσσονται τεχνολογικά σε συνεργασία με την BMW...επίσης οι εταιρίες που εξελίσσουν και φτιάχνουν τις φόρμουλες των λαδιών είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ. Μακριά από τα πρόσθετα για τα λάδια...όπως και κατα την γνώμη μου μακριά από τα Motul εκτός αν έχετε κανα παπάκι που δεν σας νοιάζει... 
|
velocity addicted
|
|
|
zzecool
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
Γιατι το λες αυτο για τα Motul ?
|
I love SR20DET =)
|
|
|
tomidis
Authorized Member
baby_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
θα με ενδιεφερε πολυ μια κουβεντα για λαδια οπως κ για τα προσθετα λαδιου... μιας κ το μοτορκοτε το "τιμω" 
|
|
|
|
|
kilias
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο απλούστερα μπορώ. Τα λάδια όλα είναι μια χημική ένωση από πρόσθετα που σαν στόχο δεν έχουν μόνο την λίπανση του κινητήρα. Έχουν πρόσθετα πχ για την αντιτριβική προστασία του κινητήρα, για την αντιδιαβρωτική, για τον καθαρισμό, πρόσθετα για την μη επικόλληση σωματιδίων πάνω στα μέταλλα του κινητήρα κτλ Οι εταιρίες όπως προείπα είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ που τα εξελίσσουν, όλοι οι άλλοι αγοράζουν την φόρμουλα από αυτούς. Αυτά τα πρόσθετα δεν συνεργάζονται πάντα μεταξύ τους και το ένα μπορεί να χαλάει τις ιδιότητες του άλλου. Τα μοτορκοτε και τα τύπου μοτορκοτε που υπόσχονται τέλεια αντιτριβική προστασία μπορεί όντως να την επιτυγχάνουν και σε παλιούς κινητήρες με μεγάλες φθορές να βλέπεις έντονη διαφορά...ΑΛΛΑ...κανένας δεν σου εγγυάται ότι δεν θα επηρεάζει το πρόσθετο του λαδιού σου για την αντιδιαβρωτική πχ προστασία. Οι σοβαρές εταιρίες λαδιού φροντίζουν να είναι σε όλους τους τομείς καλά και όχι μόνο σε έναν. Επίσης καλό είναι να βάζεις όσο μπορείς ίδιας μάρκας λάδι και να μην αλλάζεις συχνά, όταν πάλι θέλεις να αλλάξεις μάρκα φρόντισε να τα στραγγίζεις καλά. Τα castrol είναι μια καλή μάρκα και τα προτιμώ και στο αμάξι και στην μηχανή.
|
velocity addicted
|
|
|
|
Mr.CSL
Επισκέπτης
|
Εχω δοκιμασει καμποσα λαδια. Ναι, η Castrol ειναι μαζι με την BMW κ τα προτεινει αλλα ειναι κ τα μοναδικα που μου ανεβαζουν 120C-130C θερμ.λαδιου! Εχω δοκιμασει επισης Μobil 1(καλουτσικα, Aral(μετρια), BMW(μετρια), Motul 8100(αρκετα καλα), Pentozin(πολυ καλα). Tα Pentozin μεχρι στιγμης ειναι τα καλυτερα με θερμοκρασιες το πολυ μεχρι 100C. Oλες τις αλλαγες λαδιων τις κανω 4000-4500χλμ. κ ολα Full συνθετικα. Θελω να δοκιμασω κ AMSOIL μιας κ στην Αμερικη τα βαζουν σχεδον σε ολα τα Μ3 κ ειναι υπερευχαριστημενοι. Στην Γαλλια βαζουν Valvoline κτλ. Ειναι αναλογα με τις εκαστοτε συμφωνιες.Κ εφοσον τα AMSOIL υπερβαινουν κατα πολυ τις προδιαγραφες της ΒΜW θελω να τα δοκιμασω. Αυτα.....
Υ.Γ. To trade wind δεν εχει τα συγκεκριμενα Γιαννη.
|
|
|
|
|
gorilas
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
φακ τζαπαν
|
το οτι σου ανεβάζει θερμοκρασία λαδιού 10 βαθμούς παραπάνω,δεν είναι απόλυτο οτι δεν είναι καλά λάδια,η οτι θα σου προκαλέσει ζημιά στο μοτέρ
περισσότερο κακό κάνεις που κάθε φορά που αλλάζεις λάδια,βάζεις άλλα,πάρα που κάποιο λάδι σου σηκώνει 10 βαθμούς παραπάνω.
|
 όταν θα μεγαλώσεις,θα το κάνεις κι εσύ!!!!!
|
|
|
zzecool
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
To Motul 8100 ειναι για αυτοκινητα βολτας .. Δοκιμασε το Motul 300v να καταλαβεις τι ειναι λαδι
|
I love SR20DET =)
|
|
|
|
Mr.CSL
Επισκέπτης
|
Πανο οι θερμοκρασιες λαδιου ειναι καθαρα απο το λαδι εφοσον βλεπω διαφορες απο μαρκα σε μαρκα.Κινουμαι παντα μεσα στις προδιαγραφες της ΒΜW κ δεν αλλαζω πυκνοτητες οποτε δεν υπαρχει θεμα.
|
|
|
|
|
kilias
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
Εχω δοκιμασει καμποσα λαδια. Ναι, η Castrol ειναι μαζι με την BMW κ τα προτεινει αλλα ειναι κ τα μοναδικα που μου ανεβαζουν 120C-130C θερμ.λαδιου! Εχω δοκιμασει επισης Μobil 1(καλουτσικα, Aral(μετρια), BMW(μετρια)=CASTROL, Motul 8100(αρκετα καλα), Pentozin(πολυ καλα). Tα Pentozin μεχρι στιγμης ειναι τα καλυτερα με θερμοκρασιες το πολυ μεχρι 100C. Oλες τις αλλαγες λαδιων τις κανω 4000-4500χλμ. κ ολα Full συνθετικα. Θελω να δοκιμασω κ AMSOIL μιας κ στην Αμερικη τα βαζουν σχεδον σε ολα τα Μ3 κ ειναι υπερευχαριστημενοι. Στην Γαλλια βαζουν Valvoline κτλ. Ειναι αναλογα με τις εκαστοτε συμφωνιες.Κ εφοσον τα AMSOIL υπερβαινουν κατα πολυ τις προδιαγραφες της ΒΜW θελω να τα δοκιμασω. Αυτα.....
Υ.Γ. To trade wind δεν εχει τα συγκεκριμενα Γιαννη.
Και κάνεις πολύ περισσότερο κακό στον κινητήρα που αλλάζεις συνεχώς μάρκες από το να είχες ένα 'μέτριο' λάδι....
|
velocity addicted
|
|
|
|
Mr.CSL
Επισκέπτης
|
Δεν αλλαζω πυκνοτητες ξαναλεω μονο μαρκες.Εδω μερικες εταιρειες λενε οτι τα λαδια τους ανακατευονται με αλλες μαρκες ιδιας πυκνοτητας χωρις προβλημα!Ιδιες βασεις εχουν αυτα που ειναι ΒΜW longlife approved! Anyway ας μην το αναλυσουμε εδω please....οχι αλλα offtopic. Μπορουμε να κανουμε νεο thread κ να τα πουμε εκει....
|
|
|
|
|
|
|
|