MyCarClub
23 Μάιος 2012 01:52:24 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα:

Αρχική Γκαραζ   Φόρουμ   Βοήθεια Gallery Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Πλύσιμο στο χέρι ή πλύσιμο στο πλυντήριο ?  (Αναγνώστηκε 587 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Vasilovits
Authorized Member
baby_PiG
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: 19 Φεβρουάριος 2011 14:21:16 »

Πλύσιμο στο χέρι εναντίον πλυσίματος σε πλυντήριο – Το μυστήριο λύθηκε

Τεστ που έχουν γίνει με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο επέδειξαν ότι χάρη στην μοντέρνα τεχνική στα υλικά των βουρτσών, το πλύσιμο στο πλυντήριο δεν αποτελεί απειλή για το χρώμα του οχήματος και ότι το πλύσιμο στο χέρι είναι πολύ συχνότερα καταστροφικό και όχι τόσο  αθώο όσο πιστεύαμε.
Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στο αυτοκίνητό σας εκτός από το ότι με την τεχνική της Christ το αυτοκίνητό σας είναι καθαρό.

Η φήμη ότι το πλύσιμο σε πλυντήριο είναι επιβλαβές στο χρώμα του αυτοκινήτου ενώ το πλύσιμο στο χέρι είναι μαλακότερο ισχύει ακόμα.
Το θέμα αυτό αναλύθηκε για χρόνια από το πανεπιστήμιο του Μονάχου και το συμπέρασμα είναι ότι όσοι πλένουν το αυτοκίνητό τους στο χέρι βάζουν τα θεμέλια για την σκουριά!
Ένα μικροσκόπιο δείχνει καθαρά την αόρατη ζημιά που προκαλείται από το πλύσιμο στο χέρι.
Το ομοιόμορφο στρώμα μπογιάς σύντομα γίνεται ένα τοπίο από κρατήρες και βαθιές γρατσουνιές. Σε μικρό χρονικό διάστημα η βρωμιά και τα ακόμα πιο καταστροφικά μικροσωματίδια σκόνης καταστρέφουν το φινίρισμα της μπογιάς. Αν δείτε με μικροσκόπιο την επιφάνεια ενός αυτοκινήτου που έχει πλυθεί στο χέρι θα δείτε πόσο καταστροφικό είναι το πλύσιμο στο χέρι ειδικά όταν γίνεται συνέχεια και ακόμα περισσότερο όταν πλένονται πολύ βρώμικα αυτοκίνητα με ελάχιστο νερό. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται  επίσης το δίκτυο των καναλιών και τα αυλάκια.

Μόνο ένα επισταμένο γυάλισμα κατά το οποίο το χρώμα θα λειανθεί, θα δώσει ξανά τη γυαλάδα στο θαμπό χρώμα. Τέτοιου είδους προβλήματα δεν προκύπτουν όταν το αυτοκίνητο πλένεται σε πλυντήριο. Ακόμα και μετά από 25 πλυσίματα, που είναι ο μέσος όρος πλυσιμάτων σε δύο χρόνια, δεν υπάρχουν ορατές γρατσουνιές. Οι επιφάνειες που έχουν πλυθεί σε πλυντήριο ακόμα και μετά από αρκετή φθορά είναι ακόμα λείες. Τα μειονεκτήματα του πλυσίματος στο χέρι ξεκινούν από τα ανεπαρκή μέσα πλυσίματος όπως π.χ τα σφουγγάρια που συγκρατούν τη βρωμιά στους πόρους τους. Στην εικόνα 3 φαίνεται ένα καινούριο σφουγγάρι μέσα από μικροσκόπιο.
Στην εικόνα 4 φαίνεται ένα σφουγγάρι αφού έχει ξεβγαλθεί καλά και στα τεστ φαινόταν ως καθαρό.
Η αναφορά των εργαστηρίων αναφέρει ότι ποτέ δεν παρέχεται αρκετή ποσότητα νερού στις βαμμένες επιφάνειες όταν πλένονται στο χέρι. Ακόμα και μετά από εντατικό ξέβγαλμα, ένα σφουγγάρι είναι γεμάτο από αιχμηρά μικροσωματίδια τα οποία λειτουργούν ως λίμα. Τα αντίθετα αποτελέσματα προκύπτουν όταν πλένεται το όχημα σε πλυντήριο. Άφθονη ποσότητα νερού και ειδικές τρίχες απομακρύνουν τη βρωμιά χωρίς να αφήνουν ίχνη στην μπογιά. Με την σταθερή πίεση που ασκείται από τις βούρτσες η μπογιά δεν καταστρέφεται, αντίθετα λειαίνεται σιγά σιγά. Μετά από 25 πλυσίματα, μόλις το ένα δέκατο της μπογιάς φεύγει, ποσοστό, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο που απομακρύνεται μετά από ένα μόλις πλύσιμο στο χέρι. Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι χρησιμοποιώντας συχνά ζεστό κερί στο όχημα κατά το πλύσιμο στο πλυντήριο, μπορείτε να αποφύγετε ακόμα και αυτή την φθορά του χρώματος.

Στην εικ 5 φαίνεται το στρώμα του χρώματος μετά από 25 πλυσίματα στο χέρι με ένα δαιδαλώδες δίκτυο αυλακώσεων και γρατσουνιών που μόνο ένα εντατικό γυάλισμα μπορεί να εξαλείψει.

Εικ 5

Στην εικόνα 6 φαίνεται το στρώμα του χρώματος μετά από 25 πλυσίματα σε πλυντήριο όπου είναι λείο, επίπεδο και με πολύ ρηχές γρατσουνιές

Εικ 6
Εκατομμύρια οδηγών πρέπει να αλλάξουν την πεποίθηση τους ότι το πλύσιμο του οχήματος στο πλυντήριο καταστρέφει το χρώμα.
Η εναλλαγή πλυσιμάτων στο χέρι και στο πλυντήριο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς προκύπτουν δύο τελείως διαφορετικοί τύποι φθοράς στο χρώμα. Βαθιές γρατσουνιές από το πλύσιμο στο χέρι και λεία απομάκρυνση του χρώματος από το πλύσιμο στο πλυντήριο. Το μόνιμο πλύσιμο του οχήματος σε πλυντήριο είναι προτιμότερο καθώς δεν χαράζεται πλέον το χρώμα.
Όταν γίνεται και εφαρμογή ζεστού κεριού εμποδίζεται και το γδάρσιμο του χρώματος.
Επιπλέον το κερί προστατεύει από τα επικίνδυνα χημικά σωματίδια του αέρα. Το να μην πλένετε το αυτοκίνητο δεν αποτελεί λύση καθώς η βρωμιά δεν λειτουργεί ως προστατευτικό στρώμα, η μπογιά θα σκουριάσει και θα ξεφλουδίσει!
Το υπερεκτιμημένο “μαλακό” πλύσιμο με τον κουβά και το σφουγγάρι δεν κάνει για τίποτα παρά μόνο για να καταστρέφει την μπογιά και να βοηθάει την σκουριά. Επιπλέον, σε πολλές πόλεις το πλύσιμο του αυτοκινήτου στο δρόμο απαγορεύεται και μπορεί να σας επιφέρει δαπανηρά πρόστιμα.
Αναφορά στον συντονιστή   Καταγράφηκε

You can turbo a Vtec but you cannot Vtec a turbo...
giannis_suzuki
Authorized Member
Super_PiG
*

Όχημα: 2006 Suzuki Swift

« Απάντηση #1 στις: 19 Φεβρουάριος 2011 14:40:28 »

εγω εμπιστευομαι τα λογια(οταν δεν σκαλωνει) και τα χερια του ζερβου μονο.......... Grin Grin Grin

swift hybrid powered by giannis_suzuki,theodoridis tuning,dance of horses and dynoexelixis
http://www.youtube.com/watch?v=8hTirkAU9Jw
Vasilovits
Authorized Member
baby_PiG
*

« Απάντηση #2 στις: 19 Φεβρουάριος 2011 15:41:55 »

εγω εμπιστευομαι τα λογια(οταν δεν σκαλωνει) και τα χερια του ζερβου μονο.......... Grin Grin Grin
και εγώ σκέφτομαι να πάω όταν σταματήσουν οι βροχές αλλα πέφτει λίγο μακριά ρε γμτ...

giannis_suzuki
Authorized Member
Super_PiG
*

Όχημα: 2006 Suzuki Swift

« Απάντηση #3 στις: 19 Φεβρουάριος 2011 15:58:56 »

πανε και οταν δεις τι δουλεια(και οχι μονο) θα κανει θα πεις πως τα χιλιομετρα τελικα ειναι λιγα......

swift hybrid powered by giannis_suzuki,theodoridis tuning,dance of horses and dynoexelixis
http://www.youtube.com/watch?v=8hTirkAU9Jw
ssgti
Moderator
Super_PiG
**

Όχημα: 2003 Audi A4 1.8t Quattro

car detail

« Απάντηση #4 στις: 19 Φεβρουάριος 2011 16:39:44 »

Να πω και εγω την γνωμη μου.Η βαση για ενα σωστο πλυσιμο ειναι η προπλυση.Χαιρομαι να βλεπω ιδιοκτητες αυτοματων πλυντηριων να κανουν σχολαστικη προπλυση με πιεστικο στο οχημα που προκειται να μπει σε αυτα.Εχω δει αυτοκινητα (κυριως σε μαγαζι ''βαλε 20ευρω δωρο εξωτερικο πλυσιμο'') να μπαινουν στο αυτοματο πλυντηριο ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!!!!Με λασπες,πετρες,χωματα και εκει η βουρτσα να τριβει την βρωμια επανω στο χρωμα και να ματωνει η ψυχη μου.Ασφαλη κατ'εμε ειναι τα αυτοματα πλυντηρια που χρησιμοποιουν βετεξ-πανια ή πολυ μ@λ@κ@ υλικα εστω.Ξεχαστε τα παλια αυτοματα που εχουν εκεινη την σκληρη τριχα που εαν σφηνωσει σε κανα χερουλι πορτας βγαινει μονο με πενσα.Να θυμαστε: ο καλος ο επαγγελματιας κανει καλη ΠΡΟΠΛΥΣΗ ...Πρεπει το αυτοκινητο να ειναι απολυτως καθαρο απο σκληρη βρωμια για να υποδεχτει τον αφρο και να τριφτει με οποιοδηποτε μεσο καθαρισμου.

sssnapsss
Authorized Member
PiG
*

Όχημα: 1998 Honda Civic

« Απάντηση #5 στις: 19 Φεβρουάριος 2011 19:08:50 »

vasilovits οταν λες μακρια δλδ που εισαι?Εγω παντως απο καλλικρατια στιν φωτη παω και το πλενω...
Θα συμφωνησω με τον φωτη για την προπλυση και θα προσθεσω οτη οτη και οπου και αν το πλυνεις επισης μεγαλω ρολο πεζουν και τα χυμηκα...
Και επειδη δουλευα σε πλυντηριο παλια εχω να σας πω πως ειδα αυτοκηνητο να ξεβαφη!!!

Honda sssnapsss [/URL
Vasilovits
Authorized Member
baby_PiG
*

« Απάντηση #6 στις: 19 Φεβρουάριος 2011 19:19:16 »

κέντρο μένω... τα χημικά που λες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα!! Μια χαρά την καθαρίζουν την βρώμα όλα, αλλά το θέμα είναι οτι καθαρίζουν και το κερί! Οπότε μετά από καθε πλύσιμο ορίστε και η αράχνη χωρίς καν να μπει σε βούρτσα... αλλά μου κάνει και ένα καλό αυτο!! Γυμναστική! Grin (το κερώνω μόνος μου)

Lakis1926
new_PiG

« Απάντηση #7 στις: 23 Φεβρουάριος 2011 18:27:11 »

Εγώ με το αμάξι μου είμαι "ψείρας" το πλένω μόνο στο χέρι, με δικό μου σφουγγάρι που έχω αγοράσει απο το πλυντήριο που πλένω το αμάξι μου... και στο τέλος το βάζω στο tunel μόνο για ξέβγαλμα, κέρωμα, στέγνωμα ουσιαστικά για τα δυο τελευταία.
 Πάντως παίζει ιδιαίτερο ρόλο το πλυντήριο. Δηλαδή σε βενζινάδικο που δίνει με 20 ευρω δώρο το πλύσιμο και στο βάζει έτσι και έχουν περάσει από εκεί ένα κάρο βρώμικα αυτοκίνητα με λάσπες, πετραδάκια κλπ κλπ το χρώμα του αυτοκινήτου κινδυνεύει, όμως σε σύγχρωνο tunel με καλές βούρτσες(παίζει ρόλο και η παλαιότητα) και με καλή πρόπλυση το αμάξι δεν διατρέχει καθόλου κίνδυνο είναι εξίσου καλό. Βέβαια παίζει ρόλο και αυτός που θα σου το πλένει πρέπει να ξέρει πως θα βαρέσει με την πίεση, που, πόση ώρα θα αφήσει τον αφρό,να σφουγαρίσει τις ζάντες κλπ.
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: