καταρχην,για πρωτο αμαξι,δε συνιστω κανενα απο τα 2 !!!
και θα σου πω γιατι.
ειναι γνωστο (ολοι μας το περασαμε) οτι στα 18 μας,μολις πηραμε το πρωτο μας αμαξι,το πρωτο πραγμα που καναμε ειναι να παταμε το γκαζι τερμα

και να μη θες να το κανεις,αμα σε ''τσιγκλισει'' κανενας σε κανα φαναρι η αν θες να εντυπωσιασεις καμια γκομενα,θα το πατησεις λιγο παραπανω,θες δε θες.
και αυτο ειναι ΚΑΝΟΝΑΣ!!!!

οσο προσεκτικος και ηρεμος οδηγος και να εισαι.
κακα τα ψεματα,το γκαζι ειναι γλυκο.

γι αυτο λοιπον,δε συνιστω κανενα απο τα 2 για τους εξης λογους.
@Peugeot 106 rallye
επικινδυνα νευρικο,ελαφρυ και γρηγορο.
με 2 λογια,''σκοτωστρα''!!!
δε το συνιστω για απειρο οδηγο,γιατι εχεις μεγαλες πιθανοτητες να καρφωθεις σε καμια κολωνα χωρις να καταλαβεις τι σε χτυπησε.
@BMW E30
πιστευεις ειλικρινα,οτι ενας απειρος οδηγος,θα μπορεσει να μαζεψει ενα τετοιο αμαξι?
αν σε μια αποτομη κινηση (που σαν νεος θα κανεις πολλες) σου πεταξει κωλο,τι πιθανοτητες εχεις να το μαζεψεις με ψυχραιμια και τι πιθανοτητες εχεις να φυγεις στα χωραφια?

επειδη εισαι νεος,οπως λες,προτεινω (για το καλο το δικο σου και των συνεπιβατων σου),να παρεις για πρωτο αμαξι καποιο φτηνο,μεταχειρισμενο,μικρο και ηρεμο αμαξι.
και οι λογοι ειναι πολλοι (χρονος προσαρμογης,μικρο κοστος επισκευης χτυπηματων,απαλη οδηγικη συμπεριφορα).
και μετα απο καποιο διαστημα,το πετας σε μια μαντρα και περνεις κατι καλυτερο!!!

εγω προσωπικα,οταν πρωτοπηρα το διπλωμα,ο μπαμπας μου,μου πηρε ενα citroen LN.
700 κυβικα,40 αλογα και ημουν υπερευχαριστημενος!!!
και φιλους φορτωνα και γκομενες φορτωνα και εβγαζα και γουστα (παντα με ασφαλεια).
και το χτυπησα σε παρκαρισματα,πεζοδρομια,τοιχακια,γωνιες (νεος οδηγος βλεπεις),αλλα δε λυπηθηκα τις γρατζουνιες και τα βαθουλωματα.
βλεπεις,η τιμη αγορας ηταν 300 ευρω!!!

γαμωτο,συγκινηθηκα τωρα

για να μη σε κουρασω με τη φλυαρια μου,εγω ετσι εμαθα να οδηγω και σου προτεινω ανεπιφυλακτα να κανεις το ιδιο.
οπως και να εχει ομως,η τελικη αποφαση ειναι δικια σου