el_guitarista
Authorized Member
new_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: 02 Νοέμβριος 2008 22:24:18 » |
|
Καλησπέρα guys! Τον τελευταίο καιρό σκεφτομαι την αγορά ενός punto GT! Θα ήθελα να μου πείτε όσοι ξέρετε τι να προσέξω σε μια ενδεχόμενη αγορά καθώς και τι προβλήματα να περιμένω! Έχω βρει ένα 8/97 λογικά είναι GTIII αλλά έχει μαύρο καντραν το οποίο γράφει 85.000χλμ! Υπάρχει περίπτωση να είναι το εργοστασιακό καντράν ή το αμάξι έχει ένα σκασμό χιλιόμετρα και ο ιδιοκτήτης άλλαξε καντράν??? Φωτίστε με αγαπητοί συμφορουμιστές! Το αμάξι που βρήκα είναι αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/105796
|
Ibiza 75ps! Φίλτρο, πρόγραμμα, ελεύθερο καταλύτη και who knows what else???
|
|
|
|
Danny
Επισκέπτης
|
Tα GT3 είχαν άσπρο καντράν, καθήσματα bucket με την λέξη punto πάνω,πολλές φορές, τιμόνι με αερόσακο , φιμέ φανάρια μπροστά... Αλλά καλύτερα άς μιλήσουν οι puntoειδικοί! 
|
|
|
|
|
.....akias
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
Η γνώμη μου είναι να απευθυνθείς σε κάποια άλλη εταιρεία, πιο αξιόπιστη για τα μεταχειρισμένα μοντέλα. Δύσκολα να βρεις καλό πούντο. Αναμφισβήτητα θα σου φύγει κανένα 1500 άρι σε ένα καλό ρεκτιφιέ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Το έψαξες για κανένα 16βάλβιδο ραλλάκι ή κανένα σταρλετάκι τούρμπο? (επειδή μάλλον ψάχνεις γκάζια....)
|
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ 122 PS.... ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ???
|
|
|
IliasCoupe
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 2009 Peugeot 207 RC
207 RC
|
Τα punto gt3 ειχανε ασπρο καντραν (ο πινακας ηταν μαυρος αλλα οι κυκλοι των οργανων ηταν ασπροι). Το συγκεκριμενο δεν εχει καμια φωτο απο μεσα για να δω αμα ειναι το εργοστασιακο, ουτε επισης φωτο απο το μοτερ για να καταλαβω στο περιπου ποσο "πιωμενο" το εχει... Την εξωτερικη εμφανιση μην την κοιτας τοσο, γιατι ολοι τα πλενουν και τα καθαριζουν πρωτου να τα βγαλουν φωτογραφιες για να δειχνουν καλοδιατηρημενα. Απο πλευρας χιλιομετρων οντως και μενα μου φαίνονται λιγα τα 85000 για μοντελο του 97, δηλαδη 11 χρονων αυτοκινητο! Σαν να λεμε δηλαδη περιπου 7500 χιλιομετρα τον χρονο. Οποτε πιθανοτατα τα χιλιομετρα του ειναι κατεβασμενα. Εκτος και αν εχει γινει καποιο ρεκτιφιε στο μοτερ για καποιον "χ" λογο και τα χιλιομετρα "μηδενιστηκαν", οπως αλλωστε συνηθιζεται στην περιπτωση αυτη. Εγω προσωπικα υποψιαζομαι προβλημα οταν ακουω για ρεκτιφιε... Απο πλευρας μηχανικων κυριως προβληματων δεν εχω ακουσει τιποτα ιδιατερο για τα puntaκια (στα πλαισια λογικης και συνετης χρησης), ομως σιγουρα να περιμενεις οτι θα σου καει λαδι, οπως καθε ιταλικο αλλωστε. Αποψη μου, να το ελεγξει καποιος μηχανικος δικος σου πρωτου να κανεις οτιδηποτε, να ζητησεις βιβλιο service αν φυσικα διατιθεται (ειναι παλιο αμαξι γιαυτο λεω "αν") και γενικα να σου πει ο ιδιοκτητης στο περιπου πως το δουλεψε οσο το ειχε (βεβαια εσυ θα πρεπει να κρατας τα μισα απο οσα σου λεει, εκτος και αν ειναι ειλικρινης που αυτο σπανια συμβαινει). Σημειωτεων, τα αμαξια στην κατηγορια του punto τα παιρναν ατομα νεαρης ηλικιας γιατι ηταν φθηνα Gt, κυριως για... να βγαζουν γουστα... Οποτε καλοδιατηρημενο και καλοσυντηρημενο punto θα βρεις δυσκολα. Αυτα απο μενα, ελπιζω να σε βοηθησα φιλε μου...
|
|
|
|
mprizolakis
Administrator
Super_PiG

Αποσυνδεδεμένος
No guts...No glory... No pain...No gain..
|
πανε τσεκαρετο...μη ρωτας εδω μεσα...μηχανικο λαμαρινα ηλεκτρολογο..
Ρε Ηλια πραγματικα... απο φωτο μπορεις να καταλαβεις ποσο πιωμενο ειναι? πραγματικα θελω να μαθω πως...γιατι αν ειναι ετσι τι πεδευομαστε αδικα...θα σου δινουμε εσενα φωτο και θα μας λες... ρεκτιφιε...εννοειται οτι για να εγινε ρεκτιφιε καποιο προβλημα θα ειχε...δεν ξερω κανενα να ανοιγει μοτερ για την πλακα του και να το στελνει επισης για την πλακα του για ρεκτιφιε...αλλο το τι ειχε...αλλο το τι εχει...αλλο το ποσο θα αντεξει...
ΥΓ:ειδες ποσο απερισκεπτα μπορει να φερθει κανεις...ναι μεν το πλενεις για να διξει ποιο ομορφο μπας και το λιμπιστει κανεις και το παρει...αλλα απο την αλλη κανεις εμφανη τα σημαδια τις γρατζουνιες και σε ενα λιγο ποιο εμπειρο ματι αν εχει βαφτει και που(σε ποιο σημειο του αυτοκινητου...)
|
|
|
|
kizaf
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
///M
|
ΥΓ:ειδες ποσο απερισκεπτα μπορει να φερθει κανεις...ναι μεν το πλενεις για να διξει ποιο ομορφο μπας και το λιμπιστει κανεις και το παρει...αλλα απο την αλλη κανεις εμφανη τα σημαδια τις γρατζουνιες και σε ενα λιγο ποιο εμπειρο ματι αν εχει βαφτει και που(σε ποιο σημειο του αυτοκινητου...) οντως, το καπω πρεπει να ειναι λιγο ''αρπαγμενο''  γενικα ολα τα punto GT εχουν μεγαλα η μικρα προβληματακια  επισης παρατηρησα αυτο Περιγραφή
PuntoGT 1400cc 143hp Full Extra Ζάντες Αλουμινίου, Καινούρια Λάστιχα, Bilstein Αμορτισέρ, Εξάτμιση, Συναγερμός, XENON Φώτα, Turbo Timer,RAdioCd, Ηχοσύστημα! το παλικαρι μοιαζει λιγο κ@υλι@ρης και συνηθως στα χερια τετοιων,το μοτερ ειναι πιωμενο  κακα τα ψεματα,η λυση ειναι ΜΙΑ!!! πανε τσεκαρετο...μη ρωτας εδω μεσα...μηχανικο λαμαρινα ηλεκτρολογο.. και καλη τυχη 
|
|
|
|
|
Eskes
Authorized Member
PiG
Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 1998 Fiat Punto
|
το αμαξι δεν ειναι gt3 αλλα gt2 καθως τα 3αρια ειναι '98-'99, 2ον δεν ξερω αν εχεις δει την αδεια του αλλα οι λωρίδες στα πλάγια ειναι απο gt1 καθώς και το λάστιχο στο τζαμι της πισω πορτας προδίδει οτι δεν ειναι 3αρι. Απο εκει και περα τα 3αρια στο ύφασμα του σαλονιού γραφαν GT και οχι punto, τα όργανα στο καντράν στα 2αρια και 3αρια ειναι άσπρα αρα το μαυρο καντραν προδίδει η οτι εχει αλλαχτεί η οτι το αμαξι ειναι gt1 '94-'95. Τελος για αλλη μια φορα σορρυ που θα ειμαι λιγο καυστικός αλλα "αμα δεν παινέψεις το σπιτι σου θα πέσει να σε πλακώσει" τα gt ειναι παρεξηγημένα αυτοκίνητα και πολλοί ειναι κομπλεξικοί και δεν εχουν ιδεα απο αυτο το αυτοκίνητο (δεν μιλαω για κανενα συγκεκριμένα και για εδω μεσα) απλα ειναι μια συζήτηση που την εχω κανει άπειρες φορες! Αυτο το αμαξι στην καλύτερη ειναι 10 χρονων, εχει φτιαχτεί για θερμόαιμο target group και οχι για παππούδες, το μοτερ ειναι φιλοσοφίας 94 και βγάλε καθως οι βάσεις ειναι στο uno και ειναι ενα καημένο 8βαλβιδο 14αρι με άλογα 2λιτρου για την τότε εποχή με ενα μοτέρ που εχουν δοκιμαστεί τα παντα πανω του σε 10+ χρονια τωρα και έχουν αντέξει και κυκλοφορούν ακομη και πικραίνουν πολυ κόσμο! Ειναι αμάξι που αμα το σεβαστεις θα σου κανει τα χαντηρια και με το παραπάνω, ειναι αμαξι με σχεδίαση που μετραει μεχρι και σημερα και φυσικά ειναι άνετο και με εσωτερική σχεδίαση πολυ καλύτερη απο 106 και starlet και με μεγαλύτερη ασφάλεια απο τα 106(που δεν εχουν ουτε καν τραβέρσα μπροστά, οχι οτι θα σε σώσει αυτη αλλα...). Να ξερεις οτι υπαρχουν πολλα αξιόλογα gt ακομα και ας μην το πιστεύετε αφήστε εμενα που τα ζω να ξερω! Απο εκει και περα αν του κανεις τα σερβις του στην ωρα τους και το δουλέψεις καλα και χωρις καφριλικια θα το χαρείς αν οχι εχασες γιατι οι Ιταλιδες δεν συγχωρούν! Εχεις γερα νευρα? Παρ' το αν οχι αστο!
|
....Driftneyland....
|
|
|
alzakar
Super_PiG

Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 1994 Nissan 200sx S13
|
11 ετων αμαξι μου φαινεται δυσκολα να εχει 85.000 χιλιομετρα! Εμενα εχει 39.000 σε 1μιση χρονο! 
|
 Fall in <3 with 200sx  Car Racing Team - Golf mkV GT TSI 1.4 2??ps
|
|
|
IliasCoupe
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 2009 Peugeot 207 RC
207 RC
|
απο φωτο μπορεις να καταλαβεις ποσο πιωμενο ειναι? θα σου δινουμε εσενα φωτο και θα μας λες...
Γιατι τετοια επιθεση βραδιατικα? Δεν ειπα οτι ειμαι φωτεινος παντογνωστης φιλε! Απλως μπορεις να δεις (εστω και με φωτο) αν το μοτερ του αξιζει τον κοπο ή οχι για να ασχοληθεις, μια πρωτη αποψη δηλαδη. Δεν ειπα οτι η δικη μου εκτιμηση θα ειναι guarantee απλως πιστευω ή θελω να πιστευω οτι μπορω να δωσω μια εκτιμηση στο περιπου. Γιατι μιλαμε για αυτοκινητο στην καλυτερη περιπτωση 10 χρονων (οπως ειπε και ο Eskes) και οχι για αυτοκινητο 3ετιας... Σαφως και η εκτιμηση ή καλυτερα η εικονα που θα σχηματισω για το εν λογω μοτερ θα διαφερει απο την πραξη, απο το να το οδηγησει δηλαδη, το παλικαρι, και να το ακουσει απο κοντα (μαζι με καποιον μηχανικο δικο του) γιατι στην ουσια αυτο ειναι το δευτερο βημα και στην συνεχεια εαν ολα ειναι ενταξει το τριτο και τελευταιο βημα θα ειναι η αγορα. Δεν σου κινησε, ομως, την περιεργεια το οτι δεν εχει δωσει μια, εστω ΜΙΑ φωτογραφια απο το μοτερ του? Εμενα παντως ναι. Και επειδη οπως ειπα πριν τετοιας κατηγοριας αυτοκινητα τα παιρνουν νεαρα ατομα (θερμοαιμα target group οπως ειπε και ο Eskes) με σκοπο να βγαλουν γουστα και γενικα να τα "πιουν", ασε με να εχω τις καχυποψιες μου και την αποψη μου. Και επειδη βγηκαμε off topic ας επανελθουμε: Αποψη μου, να το ελεγξει καποιος μηχανικος δικος σου πρωτου να κανεις οτιδηποτε
|
|
|
|
mprizolakis
Administrator
Super_PiG

Αποσυνδεδεμένος
|
Ηλια δεν ειναι ακριβως επιθεση...ειρωνια ναι... απλα επειδη το παληκαρι που εκανε αυτο το τοπικ και επειδη μπορει να μας διαβαζουν 1002 ματια και αυτα τα ματια δεν ειναι ολα σχετικα υπαρχει παντα ο κινδυνος να δημιουργηθουν εσφαλμενες εντυπωσεις.. φανταζεσαι καποιος να το δει και να το μεταφερει...γινομαστε ολοι ρεζιλι... καλος η κακος απο μια φωτο δεν βγαινει κανενα συμπερασμα...μπορει εμφανισιακα το μοτερ να ειναι τελειο και να το εχει κανει και πανεμορφο και απο τους 4 κυλινδρους οι 3 να χανουν συμπιεση οι 2 να ειναι με σπασμενα ελατηρια και να βαραν βαλβιδες...αρα εσυ θα του πεις μαλλον καλο...και το μοτερ θα ειναι για τα αναθεμα... για να μη το κουραζουμε οπως πολυ σωστα υποθηκε... θελει ενα καλο μηχανικο που να τα ξερει αυτα τα αμαξακια... ενα καλο ηλεκτρολογο γιατι ολα αυτα πονουσαν στα ηλεκτρικα και ενα καλο λαμαρινα για να τσεκαρει αν εχει χτυπηθει πως και ποσο...
|
|
|
|
Eskes
Authorized Member
PiG
Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 1998 Fiat Punto
|
ποια punto πονουσαν απο τα ηλεκτρικα? Αμα δεν ξερουμε καλυτερα να μην μιλαμε γιατι τα gt ειχαν ηλεκτρικα bosch και οχι Marelli και δεν εχουν κανενα προβλημα με τα ηλεκτρικα οπως τα απλα punto. Σιγουρα υπαρχουν εξερεσεις καθως και αλλιωμενες επαφες απο τα χρονια που θελουν ενα απλο καθαρισμα!
|
....Driftneyland....
|
|
|
mprizolakis
Administrator
Super_PiG

Αποσυνδεδεμένος
|
ναι οντως δεν ειχαν προβλημα με τα πισω φαναρια ουτε με καμμενες φυσες στα μπροστινα...ουτε με 1002 αλλα... καλα να το παινευεις αλλα μη το ξεφτιλιζουμε κιολλας 
|
|
|
|
cyberguy
Authorized Member
Super_PiG
Αποσυνδεδεμένος
|
ποια punto πονουσαν απο τα ηλεκτρικα? Αμα δεν ξερουμε καλυτερα να μην μιλαμε γιατι τα gt ειχαν ηλεκτρικα bosch και οχι Marelli και δεν εχουν κανενα προβλημα με τα ηλεκτρικα οπως τα απλα punto. Σιγουρα υπαρχουν εξερεσεις καθως και αλλιωμενες επαφες απο τα χρονια που θελουν ενα απλο καθαρισμα!
απο προσωπικη μου εμπειρια απο 2 gt ειχαν προβλημα στην κονσολα, στο συστημα καλοριφερ, στον φωτισμο και στο ταμπλο (λαθος ενδείξεις) το cinquecento τροφεο παρομοιας χρονολογιας με τα gt (ως φιατ μιλαω) ενα σωρο προβληματα με τα ηλεκτρικα, fiat marea που κυκλοφορω τωρα παρομοιως εχω γινει κολλητος με τον ηλεκτρολογο. Μιλαω παντα για αυτοκινητα που εχω ζησει (τα gt ηταν και τα 2 ξαδερφου μου το ενα 2ης και το αλλο 3ης γενιας) και τα cinquecento+marea δικα μου.
|
Ο Έξυπνος Παραδέχεται Ο Πονηρός Δικαιολογείτε Ο Ηλίθιος Επιμένει  Subaru...Friends Included
|
|
|
octavia400
Moderator
Super_PiG

Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 2007 Skoda Octavia
Stage I ;-)
|
Ως προιν κατοχος fiat punto MKII (2001) εχω να πω οτι εβγαλε καποια ψιλοπροβληματα στην αρχη καμμενος λαμδα στραβομα βαλβιδων συνεχεια καμμενες ασφαλειες aircondition διαρροες ρευματων,με αποτελεσμα να αλλαζω μπαταρια καθε 1-2 μηνες πολυ καψιμο τα λαδια Αυτα τα λιγα θυμαμαι Γενικα απο το αμαξι εμεινα πολυ ευχαριστημενος αλλα βγαζουν μικρα πλην ομως σπαστικα ομως προβληματα. Φιλαρακι μου καλο, με gt '96 καθε μηνα και απο κατι εφτιαχνε.Λεπτομερειες δεν ξερω τι και πως αλλα θυμαμαι που ολο ελεγε."Δευτερα το βγαζω" 
|
|
|
|
Dreamcatcher
Authorized Member
baby_PiG
Αποσυνδεδεμένος
Όχημα: 1994 Fiat Punto
Cities on flame with Rock n Roll!
|
ρε παιδια.. καταρχας λεει 4200 συζητησιμα κιολας.. δηλαδη με καλο παζαρεμα το παιρνει κατω απο 4000... δεν θα δωσει και μια περιουσια.. αμα το μοτερακι ειναι καλο σωστο οπως πολυ σωστα τονισαμε ολοι μας ε θα κανει ενα σερβις θα μαζεψει και τις τυχον ηλεκτρικες επαφες που δεν θα λειτουργουν  .. οκ δηλαδη πανω απο 5000 δεν θα του βγει... δεν θα δωσει και 20 χιλιαρικα να τα κλαει μην τρελαθουμε!!  και στην τελικη αμα θελει να το κανει οπλο οι λυσεις για punto ειναι ετοιμες και πανω απο 5000 χιλιαρικα σε συνολο με φρενα και αναρτησεις δεν θα του βγει! και θα εχει και σφυρηλατο μοτερακι 
|
That is not dead which can eternal lie. And with strange æons even death may die.. "Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn"
|
|
|
|